عضو "شورای راهبردی جنبش ضد تحریم و مداخله نظامی علیه ایران" در لندن در گفتگو با خبرنگار مهر، دلیل مسکوت ماندن موضوع هسته ای ایران در ماههای گذشته را انتخابات آمریکا و در عین حال نزدیک شدن به انتخابات جمهوری اسلامی دانست و دو طرف را منتظر تاثیرات انتخابات بر مسائل هسته ای عنوان کرد.
کمالی مسکوت ماندن و عادی شدن برنامه های هسته ای را به نفع ایران دانست. وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، این موضوع را فعلا در دستور کار باراک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده ندانست و آمریکا را در انتظار برگزاری انتخابات ایران عنوان کرد.
این فعال صلح مقیم انگلیس، وضعیت ایران را در برنامه هسته ای مناسب ارزیابی کرد و گفت: غرب باید تهران را به عنوان کشوری هسته ای بپذیرد.
عضو شورای راهبردی" CASMII" ایران را در زمینه تئوریک در زمینه فناوری های هسته ای دارای جایگاهی بالا دانست اما در عین حال، به نتیجه رسیدن مذاکرات ایران و غرب را برای ورود جمهوری اسلامی به مرحله صنعتی غنی سازی و بازار سوخت هسته ای یک ضرورت عنوان کرد.
وی کنسرسیوم مشترک را طرحی مناسب برای رسیدن ایران به خواسته های خود و در عین حال از بین بردن بهانه های غرب دانست.
تشکیل کنسرسیوم مشترک غنی سازی در خاک ایران و با مشارکت غرب می تواند مونوپولی سوخت را از انحصار کشورهای خاصی درآورد. |
وی پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم مشترک غنی سازی به غرب از سوی ایران در سال گذشته را اقدامی بجا از سوی دستگاه دیپلماسی ایران برای از بین بردن بهانه تراشی غرب عنوان کرد.
این فعال صلح مقیم انگلیس به هدف ایران برای دستیابی به فناوری هسته ای صلح آمیز اشاره کرد و گفت: غرب در عوض کنسرسیوم، به ایران وعده ارائه مستقیم اورانیوم غنی سازی شده را داد تا تهران را به دست برداشتن از برنامه های هسته ای خود ترغیب کند.
کمالی به انحصار بازار غنی سازی سوخت هسته ای در دست تعدادی محدود کشور از جمله فرانسه، آمریکا، روسیه و انگلستان اشاره کرد و ادامه داد: پیشنهاد کنسرسیوم مشترک در خاک ایران با مشارکت کشورهای غربی که بعدها از طرف بعضی سناتورهای کنگره آمریکا نیز پیگیری شد، می تواند با وارد کردن ایران به بازار سوخت هسته ای، مونوپولی سوخت را از انحصار کشورهای خاصی در می آورد.
این تحلیلگر مسائل بین المللی، نظارت بر برنامه های هسته ای ایران حتی در قالب کنسرسیوم را حق غرب ندانست، اما آنرا برای جلوگیری از پیچیده شدن مسئله هسته ای در برهه ای از زمان مناسب دانست.
مالکان بازار سوخت هسته ای در تلاش برای ممانعت از افزایش رقبا
وی غرب را مجبور به پذیرش ایران هسته ای دانست و گفت: پس از نزدیک به یک دهه از مذاکرات هسته ای بین ایران و اروپا این تهران است که تصمیم می گیرد در قالب ان پی تی به درخواست های غرب پاسخ دهد یا نه.
ادامه دارد...
نظر شما